Thai Yoga Massage

Thai Yoga Massage

Thai Yoga massage er en flere hundrede år gammel kraftfuld massage form, der kom til verden i de Buddhistiske templer i Thailand. Thai Yoga massage – også kaldet Nuad Boran – eller bedre kendt som ”Traditionel Thai massage”, er en enestående helbredende massage form, hvor massøren behandler klienten ved primært at anvende forskellige yoga positioner, håndflader og tommelfingre til at aktivere kroppens (”Sen”) energilinjer og trykpunkter.

Denne behandlings kombination resulterer i en omfattende og fuld kropsmassage, der lindrer og løsner muskelspændinger, forbedre kredsløbet, styrker immunforsvaret og afbalancerer kroppens energibaner. Thai Yoga massage bliver normalt udført på en madras på gulvet eller på en dertil indrettet briks. Både massør og klient er iklædt behageligt løstsiddende tøj, der muliggør lette bevægelser og stræk. Der anvendes ikke olier eller cremer, men alene tryk, pres og stræk.

Den traditionelle Thai Yoga massages oprindelse, kan spores mere end 2500 år tilbage i tiden. Det er en ældgammel terapeutisk behandlingsform, der har sine rødder i den Indiske Ayurvedic medicin. Grundlæggeren af den traditionelle Thai Yoga massage, Jivaka Kumar Bhaccha, var en højt respekteret yogi og læge indenfor den Indiske Ayurvedic medicin, og han behandlede blandt mange andre også, Buddha.

Efter Buddhas død, blev de første Buddhistiske munke, der drog til sydøst Asien, ledsaget af Ayurvedic læger. Disse læger praktiserede en behandlingsform, der senere udviklede sig til den Traditionelle Thai massage. Den Traditionelle Thai massage har udviklet sig i årtusinder indenfor de Buddhistiske templer. Den blomstrede som en vej for spirituelle og åndelige mennesker, der ønskede at drage nytte af mulighederne ved meditation og medfølelse på det fysiske plan. Den Traditionelle Thai massage er i dag en respekteret behandlingsform, der praktiseres på hospitaler og templer rundt om i Thailand.

Den traditionelle forhistorisk Thai Massage er en unik form for kropsmassage, der indeholder elementer af Hatha Yoga, akupressur og zoneterapi, og kan dateres cirka 2500 år tilbage. Thai massage kan især bidrage til at behandle og lindre: Hovedpine, migræne, gigt, piskesmæld, lammelser, følelsesløshed, ischias, rygsmerter med mere. Thai massagens rødder kan føres tilbage til grundlæggeren Shivaga Komarpaj, som levede på samme tid som Buddha. Forhistoriske beskrivelser af massagen er blevet hugget i sten i et forsøg på at bevare traditionen. Disse sten indskrifter kan stadig ses i væggene i Wat Po templet i Bangkok.

I Thailand er der et stort antal landbrugsarbejdere, der udfører en stor mængde fysisk og hårdt arbejde i løbet af en arbejdsdag, hvilket ofte betød, at deres muskler blev spændte og ømme. Dette affødte et behov for lindring, og massage blev en naturlig behandlingsform. Ifølge traditionen blev det således, at de voksne landarbejdere, generation efter generation, underviste deres børn i de samme massage teknikker, de havde lært af deres egne forældre. På denne måde er den traditionelle Thai massage således blevet videreført fra generation til generation ved mundtlige og praktiske overleveringer. Thai massagen har sin egen stil fra region til region i Thailand. Når befolkningerne fra de forskellige regioner samledes, udvekslede de erfaringer og massage teknikker. Thai massagen blev også påvirket og udviklet gennem erfaringer og teknikker fra andre lande, såsom Kina, Indien, Burma og Tibet.

En time 500.00 kr.

½ time 300.00 kr.